torsdag 12 mars 2009

Åka iväg?

Emmis har börjat snora igen och hon har ett riktigt charmig "dädd-i-nädan-prat" som hon kör lite extra på. Idlan snorar fortfarande och börjar bli lite extra röd kring ögonen så frågan är om det är någon ögoninflammation på väg, ska börja tvätta i föreyggande syfte. Tycker dom utstått nog mycket. Samtidigt så vill Emmis komma iväg och leka med barnen på kyrkis idag och så behöver vi hämta bildelar i Karlstad...men orkar man dra iväg med dom små halvsjukisarna?

Som en bonus klarade Idlan en riktigt tjusig sak förut. Hon hade troligen tagit sats och sprungit i sin gåvagn med bredsidan före mot tröskeln till Emmis rum Det hela resulterade i att gåstolen välte med Idlan fortfarande i och Idlan fick se närbild på golvet. Ush vad hon skrek! Mamma tröstade medan storasyrran förklarade för mamma att "Ida bompa! (bompa = ungefärligt att hon slog sig på något sätt/ stöp och slog sig). Ida ramla, Ida aaaarg, Ida ajj ajj!"...

Det börjar bli lite tunt i kylen nu. Ingen grädde, ägg, mjölk...ja, lite sådana där "basvaror" som är goda att ha med i LCHF-mat. Får se om det går att åka och handla ikväll, tjejerna föredrar att mamma nattar dom och speciellt nu när båda är sjukisar. Pappa är sliten själv av mycket överjobbande och "duger" som sagt inte riktigt så det kan bli en intressant nattning...jag ska iallafall planera kommande veckas matsedel och samtidigt ta en liten skafferi/fryboxrens så sakerna där inte blir för gamla. Tyvärr äter inte mina barn soppa och när det gäller Emmisen är det bra mycket som inte accepteras i matväg. Potatis och broccoli är stora fiender! Fiskpinnar kanske det får bli till tjejerna en dag. Inte det nyttigaste men vi har inte ätit det på flera månader och det brukar slinka ner. Blodpudding verkar vara en smaskig sak också.

Har ni tips på bra plockmat som passar både en 8-månader och en kräsen 2-åring så mottages dessa gärna!

Inga kommentarer: